Предлагаме възнагражденията на работниците и служителите в обществения транспорт да

...
 Предлагаме възнагражденията на работниците и служителите в обществения транспорт да
Коментари Харесай

ВМРО предлага увеличение на заплатите в обществения транспорт и нови тролейбусни и трамвайни линии

 izbori_2023_v1_012

 

„ Предлагаме възнагражденията на служащите и чиновниците в публичния превоз да бъдат увеличени с 15% през 2024 година и с 10% за идващите три години. Разработваме планове за увеличение на средствата за храна до реализиране на 20 лева./храноден до 2026 година

 

Предлагаме стратегия за главен ремонт и реорганизация на депа и гаражи на обща стойност 15 млн. лева, с цел да се подобрят изискванията на труд в депата и гаражите на общинските транспортни оператори. “ Това съобщи претендентът за кмет на София от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера по време на среща в регион „ Връбница “.

 

Той акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация има амбициозна и съответна стратегия за възстановяване на трамвайния и тролейбусен превоз.

 

Електротранспортът е основен за развиването на града. Тролейбусните линии са с максимален капацитет за развиване и привличане на нови пасажери. Двете съществени аргументи за това са, че тролейбусните направления минават през централна градска част и дават комфортни връзки с кварталите, в това число за прехвърляне, както и обслужването с нови транспортни средства. Планираме закупуването на 30 броя съчленени тролейбуси и 15 броя соло тролейбуси за откриване на две нови тролейбусни линии, както и за понижаване на интервалите на придвижване по ТБ2, ТБ5, ТБ7, ТБ9.

 

Нова тролейбусна линия

 

Предвиждаме откриване на нова тролейбусна линия до кв. „ Враждебна “, която да реализира връзката сред централната градска част и регион „ Кремиковци “.

 

Предвиждаме 100 млн. лева за 2024-2027 година за ремонт, рехабилитация и поддръжка на трамвайния релсов път и трасетата на тролейбусните линии.

 

През 2024 година започваме:


ремонта на трамвайното трасе на ТМ6 в кв. „ Обеля “;
ремонт на трамвайното трасе по ТМ22 по ул. „ Пиротска “;


Трамваен превоз

 

По отношение на трамвайния превоз Вътрешна македонска революционна организация залага на продължение на политиката на електрификация на публичния превоз.

 

„ Планираме закупуването на 20 нови нископодови и климатизирани трамвайни мотриси за потребностите на ТМ20, ТМ22 и ТМ23, с които да се заменят сегашните остарели трамваи. Предвиждаме доставката да обслужи и новото трасе на бул. „ Копенхаген “, което би трябвало да бъде построено и да се употребява от 2025 година За интервала 2024-2028 година продължаваме стартирана стратегия по рационализация на трамвайния превоз с доставката на 30 нови трамвая за линии ТМ6, ТМ10, ТМ4 и ТМ3, акцентира Контрера.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР